Sportfogadás Blog

Sportfogadásról mindent, és még többet!

Általános hibák a sportfogadásban, avagy miért nem vagy sikeres? II. Rész

2016. március 31. 11:04 - sportfogadasblog

Az előző bejegyzésben a lélektani okokat pedzegettem, most nézzük meg, hogy a gyakorlatban mik lehetnek a hibák, amik a vesztes fogadók körébe taszítanak minket.

1., Bankroll Managemant

Rossz Bankroll managemant, vagy annak a hiánya. na de mi is ez? eszik, vagy isszák? a bankroll managemantra talán a pénz irányítás a legmegfelelőbb szó. előre meghatározod, hogy a pénzed hány százalékát kívánod kockáztatni. első lépésként el kell különítenünk egy összeget, amit csakis kizárólag a sportfogadásra szánunk. ezt az összeget mindenki maga határozza meg a pénztárcája függvényében. ez az összeg lesz a bankod. legyen jelen esetben a bank 10.000,- Ft. Ha a bankunkhoz mérten túl sok pénzt kockáztatunk egy-egy fogadásnál, akkor akár egy rövidebb bukó sorozat is lenullázhat bennünket, aztán megint nyúlhatunk a bankkártya után, és küldhetjük a pénzt az irodába. (mondjuk fogadásonként 2500 forint esetében 4 vesztes fogadás után 0 forintunk marad, és egy ilyen vesztes széria viszonylag gyakran fordul elő ebben a műfajban.) tehát akkor mennyit kockáztassunk? a profi fogadók 1-3%-át kockáztatják a bankuknak, tehát 10.000,- forint esetében ez az összeg 100-300 forint/fogadás. persze a profit is kevesebb lesz, de ugye az előző részben leírtam, hogy nem szabad kapzsinak lenni, és mindig hosszútávban kell gondolkozni! miért is jó ez nekünk? a fentebb említett bukó széria esetén (tehát mondjuk 4 vesztes fogadás) minimum 400, maximum 1200 forintot bukunk, és még így is a bankunk nagy része rendelkezésre áll a későbbiekben. volt már szó a reális hozamról. rengetegen el vannak tévedve ezzel kapcsolatban, köszönhetően a biztosítási, és befektetési ügynökök folyamatos félrevezetéseinek, az emberek nagy része úgy gondolja, hogy mondjuk a tőzsdén egy év alatt 30%-ot is kaphat a pénzére viszonylag kis kockázat mellett. ha megnézzük a példánknál maradva a tőzsdét, az amerikai tőzsde esetében az utóbbi 70 évben az éves hozam 7% körül állt. a sportfogadásban kicsit más a helyzet, itt simán elérhető a havi(!!) 5-15%-os hozam. van amikor több, van amikor kevesebb. ez is kevésnek tűnhet, 10.000 forint esetében ez 500-1500 forint pluszt jelent havonta, de ha mondjuk egy éven keresztül halmozzuk a nyereményt egy év alatt már 31.384 forintra nő a bankunk havi 10% hozammal számolva. ez éves szinten 313%-os gyarapodás, ami valljuk be nem semmi! persze egy relatíve nagyobb összegnél a profit is nő. pénzt csak pénzből lehet csinálni! tanácsom: Légy türelmes! egy fogadásra a bankod maximum 4%-át rakd fel, bármennyire biztos is legyen az adott mérkőzés. ne hazárdírozz! légy higgadt! a legjobb szerintem, hogyha meghatározol egy egységet, pl. a bankd 2%-át, és minden fogadásra ezt a pénzt teszed fel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportfogadasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr248548232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása